Beweigi Foundation

Beweigi foundation

Beweigi foundation is opgericht om meer kinderen en jongeren kunnen bedien om hun ware potentie te kunnen vinden, benutten en ontdekken. Talentontwikkeling voor iedereen die wil investerein in een creatieve geest op zijn/haar manier. Wij zitten in het kunstenplan 2020 – 2024 in Den Haag. Met onze organisatie draaien wij verschillende projecten voornamelijk gericht op de jongerendoelgroep. het sociaal domein en culturele sector kent vele raakvlakken op het gebied van emoties en kunst. het zonder woorden laten zien wie jij bent. 

''great artist are people who find the way to be themselves in their art''

4 spijlers

Wij richten ons op 4 spijlers en tussen haakjes 5. Talentontwikkeling behoort ook tot 1 van de spijlers. Wij vinden het belangerijk om onze spijlers te blijven ontwikkelen en voeden. op deze manier groeien onze activiteiten organisch met meer de jeugd. 

Festivals

Cultuureducatie

Uitwisselingsprojecten

Jongerentheater

Festivals voor en door jongeren. Wij proberen de ontwikkelingen in de maatschappij af te stemmen op de behoefte van de jongeren. Dat betekent dat er festivals kunnen ontstaan die actueel van aard is en op deze manier verfrissend en leuk blijft. 

Cultuureducatie is een onderdeel vanuit het kunstenplan. Wij willen kunsteducatie toegankelijk maken voor iedereen. Wij hebben lessen beschikbaar voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs & mbo scholen. Wat ons aanbod uniek maakt is dat de leerlingen kunnen doorstromen buiten schooltijd op eigen lokatie. 

Wij hebben het geluk gehad al meerdere buitenlandse trajecten met jongeren naar het buitenland te hebben gecoordineerd. Het is een waardevolle ervaring voor de jongeren van 12 t/m 27 jaar. Waar gaan wij in 2023 naartoe!

Het ontwikkelen van theaterstukken om in te kunnen zetten op scholen en als mobiele theater op verschillende plekken gespeeld kan worden. Wij willen graag maatschappelijke thema’s 

Een cultureel uitwisselingstraject van Berlijn naar Den Haag

Wij hebben het geluk gehad om naar Berlijn te gaan dit jaar in samenwerking met Haags theaterhuis. het is een tof avontuur geweest wat ons allen samen heeft gebracht op vele vlakken. Een ontdekkingsreis voor zowel de makers als de jongeren die hebben meegedaan. Klik op play en laat je verassen door een dansperformance van de jongeren.