Beweigi foundation

Beweigi foundation is opgericht om meer kinderen en jongeren te kunnen bedienen om hun ware potentie te kunnen vinden, benutten en ontdekken. Talentontwikkeling voor iedereen die wilt investeren in zijn of haar talent zit bij ons op de juiste plek. Wij zitten in het kunstenplan 2020 – 2024 in Den Haag. Met onze organisatie draaien wij verschillende projecten voornamelijk gericht op de jongerendoelgroep, het sociaal domein en de culturele sector.  

''great artist are people who find the way to be themselves in their art''

4 spijlers

Wij richten ons op 4 spijlers en tussen haakjes 5. Talentontwikkeling behoort ook tot 1 van de spijlers. Wij vinden het belangerijk om onze spijlers te blijven ontwikkelen en voeden.  

Festivals/evenementen

Cultuureducatie

Uitwisselingsprojecten

Jongerentheater

De maatschappij verandert continue en wij bewegen mee. Wij proberen zoveel mogelijk activiteiten, evenementen en festivals af te stemmen op de jongerendoelgroep. Op deze manier kunnen wij activiteiten blijven opzetten en ontwikkelen waar de behoefte ligt op dat moment. 

Cultuureducatie op scholen is belangerijk om de jongeren kennis te laten maken met verschillende kunstdisciplines. Zo brengen wij de activiteiten nar de jongeren toe. Wij bieden activiteiten aan voor basisschoolleerlingen, voortgezet onderwijs en mbo opleidingen.

Wij hebben het geluk gehad om naar diverse plekken met de jongeren naar het buitenland te gaan. Zoals Schotland en Berlijn.  Het is een waardevolle ervaring voor de jongeren van 12 t/m 27 jaar. Waar gaan wij in 2023 naartoe!

Wij zetten ons in om theaterstukken te kunnen ontwikkelen met impact en een kruisbestuiving van verschillende kunstdisciplines in een stuk. De inzet van een mobiele theater maakt het mogelijk om de wijken in te trekken en iedereen te kunnen voorzien van een mooi stuk.

Een cultureel uitwisselingstraject van Berlijn naar Den Haag

Wij hebben het geluk gehad om naar Berlijn te gaan dit jaar in samenwerking met Haags theaterhuis. het is een tof avontuur geweest wat ons allen samen heeft gebracht op vele vlakken. Een ontdekkingsreis voor zowel de makers als de jongeren die hebben meegedaan. Klik op play en laat je verassen door een dansperformance van de jongeren.